Twitterfiets

Maandag 27 december is het zover: dan start mijn Twitterfiets-week. De Twitterfiets is een opvallende oranje fiets. Hij twittert niet zelf, maar het is de bedoeling dat je over hem twittert.
De Twitterfiets is bedacht in het kader van “Heel Nederland Fietst”,  een driejarige campagne van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Fietsersbond. http://www.heelnederlandfietst.nl/op-de-pedalen/twitterfiets.html
Doel van deze campagne is het fietsen in Nederland een extra impuls te geven. Elke week wordt de Twitterfiets uitgeleend aan iemand die op Twitter verslag doet van zijn of haar belevenissen met de oranje fiets. Bijvoorbeeld Xander de Buisonjé (Foto: 100% NL Magazine).

Bij de fiets wordt de fietstoss geleverd. Een muntje dat helpt beslissen of je met de fiets of auto gaat. Zo'n hulpmiddel had ik nooit nodig en nu zal het mij niet helpen. Ik fiets altijd, behalve als het spekglad is. Daar waag ik mijn botten niet aan, sinds de valpartij een paar jaar geleden. Toen was het asfalt van de Westersingel op een ochtend in een ijsbaan veranderd. Dat was niet te zien. De associatie met het blauwe zwaailicht in de verte maakte ik pas na de smak op mijn linkerzijkant. Nog maanden gesukkeld met schouder en pols.

Als het glad is, fiets ik dus niet. Behalve als het echt moet. Zoals in mijn Twitterfiets-week. Volgens de voorspellingen blijft het vriezen. Ik kan moeilijk elke dag twitteren dat de Twitterfiets de dag weer knus in de schuur heeft doorgebracht. In goed gezelschap van de trouwe, degelijke Simplex en zijn stoere vriend mountainbike. Vandaag heb ik het NISB gemaild met de suggestie de Twitterfiets te voorzien van winterbanden. Kan ik ze mooi testen..
Maar met of zonder winterbandjes, ik waag het erop en zal elke dag in maximaal 140 tekens verslag doen. Twitternaam: TjitskeJ.


Voor wie erbij wil zijn: het oranje vehikel wordt 27 december a.s. om 13.00 uur afgeleverd bij het kantoor van mijn werkgever Wetterskip Fryslân, Harlingerstraatweg 113 in Leeuwarden. Weer eens wat anders in de lunchpauze, dan de dagelijkse wandeling met collega’s. En nu maar hopen dat mijn weekje Twitterfiets geen voortijdig einde vindt op de spoedeisende hulp. Ook voor de campagne, want tweets vanuit het ziekenhuis zijn beslist geen goede fietspromotie.

1 opmerking:

  1. Hoi Tjitske,

    Leuk om te lezen, dat je ernaar uitkijkt. Ik doe hetzelfde, want ik ben aan de beurt op 10 januari. Ik neem ook praktisch altijd de fiets. Ik ben voorstander van OV en daarom rijd ik op de buurtbus (www.lijn514.nl).
    Mijn getwitter kun je volgen op twitter-account henkwpol.

    Henk W. Pol

    BeantwoordenVerwijderen