Fietsrok

Uiteindelijk is fietsen niet iets voor echte vrouwen. Voordat er een discussie ontstaat over wat een echte vrouw is: dan bedoel ik het type ‘hoge hakken, kokerrok’. Ooit geprobeerd? Ook bij windkracht 7 en regen?

Ik ben niet het echte hoge hakken kokerroktype, maar laatst probeerde ik met redelijke hakken een regenbroek aan te trekken en voelde me een stripfiguur die pas na tien plaatjes met vloekende ballonnetjes erboven die fietsbroek fatsoenlijk aan had. En toen een autorijdende collega me laatst confronteerde met je vraag: zou jouw kledingkast er anders uitzien als je niet altijd zou fietsen, viel ik toch even stil. En realiseerde me dat ik als ik kleren koop toch het volgende checklistje in mijn hoofd heb: mooi, prijs-kwaliteit, durft mijn puberdochter nog naast me te lopen, ligt het misschien al in mijn kast en ja ook: kan ik er in fietsen en zo ja: ook als het regent? Op basis van die laatste criteria valt er toch regelmatig iets af. En ja, dat zijn meestal  de meest vrouwelijke kledingstukken. Nu ga ik niet meteen als een feministische pot van Duitse origine door het leven, maar toch blijven in deze dagen van regen en wind de rokken en jurken opvallend vaak in de kast. Want die combineren niet lekker met een regenbroek.

Maar sinds kort lijkt er hoop: de regenrok. Echt. Als je maar een probleem hebt, is er altijd iemand die een oplossing verzint. Vandaag heb ik even gegoogeld en er staat zelfs een youtubefilmpje on-line van de Fietsersbond:
http://www.youtube.com/watch?v=O2A5JAD1knQ
Ik heb hem nog niet, want hoe groot wil je je probleem maken? Bovendien loert dan niet alleen de vraag: wat moet ik vandaag aan? Maar ook nog: welke regenkleding doen we vandaag: de broek, cape, lange jas, zuidwester, regenrok. En ik hou ook best van broeken, en… Maar het idee dat er een regenrok bestaat, is heerlijk.

2 opmerkingen:

 1. Hallo, mede rokdragende dames op de fiets, of brommer.

  Ik gebruik al jarenlang de AGU regenrok, en daar ben ik heel blij mee.
  Ten eerste omdat ik lang ben voor een dame, 1,82m, en daardoor zijn de lange regenjassen te kort voor mijn langere rokken. Op mijn werk wordt het op prijs gesteld dat ik een rok draag, en daar ga ik bij voorkeur op mijn brommer naar toe.(die rot files......)
  Nu draag ik zelf ook graag een rok/jurk, zelfs in koudere seizoenen. Ik kan mij (door de regenrok) dus zonder belemmeringen heerlijk vrouwelijk kleden, uit de (te) grote keuze in mijn kledingkast.
  Ook voel ik me geen stripfiguur, want met hoge hakken,(als ik die aanheb) sla ik zonder problemen de regenrok er omheen, met hetzelfde resultaat als een regenbroek.
  Met het koudere weer gebruik ik natuurlijk een legging onder mijn rok, en met de regenrok eroverheen is het uitstekend te doen op mijn Puchje (brommer).
  Ik zie het als een gemis, als je graag het hele jaar "vrouwelijk" wilt fietsen en je geen regenrok hebt!!
  Helaas maakt AGU de regenrok niet meer, maar als deze versleten is ga ik zeker zo'n rainmates skirt kopen
  Ik heb natuurlijk ook wel gewoon broeken aan, en daar kan de regenrok ook gewoon overheen, maar een regenbroek over een rok..........

  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bianca,

  Ik heb goed nieuws voor je, AGU heeft de Masaki uitgebracht, een hele mooie vrouwelijke korte regenjas, waar je een regenrok aan kan ritsen. Ideaal, ik heb hem al regelmatig gebruikt, en ja ik ben zo'n echte hoge hakken kokerroktype. In weer en wind gebruik ik de Masaki, geen problemen gehad met opwaaien, en inderdaad is het zoals jij ook zegt, warmer aan de benen.
  Nadeel is misschien wel dat je een stevige portemonee mee moet nemen..... maar je hebt absoluut waar voor je geld.
  En Bianca fietsen is natuurlijk veel beter ;-))

  Hartelijke groeten
  Hélène

  BeantwoordenVerwijderen